Blog

Back to the seventies?

De energieprijzen stijgen zo snel, dat de prognoses van economen al bij publicatie alweer voorbijgestreefd waren. Nu de oorlog in Oekraïne escaleert, nemen ze steeds vaker het gevreesde S-woord, stagflatie, in de mond. “Het conflict met Rusland is een nieuwe stap op de weg terug naar de jaren 70”, denken sommigen. Een stand van zaken.
Wat weinig geruststellend is: de energieprijzen stijgen naar records, nog voordat Rusland en het Westen hun grootste troefkaart uitgespeeld hebben.
Rusland is nog niet overgegaan tot het dichtdraaien van de gaskraan richting West-Europa.
Het Westen heeft vooralsnog geen boycot van Russische energieproducten afgekondigd. De westerse sancties zijn vooral ingesteld tegen de oligarchen en de grote Russische banken, olie en gas blijven buiten schot.
Het kan dus allemaal nog wat krapper worden op de energiemarkten. Elk van beide partijen kan de wapenstilstand op het vlak van energiebevoorrading opblazen, als de militaire situatie verder escaleert. Daarbij wordt

Lees meer
Europa volgt altijd de VS Lees meer
En dan nu de loonprijsspiraal Lees meer
15 mei 2022: Trading Strategie te gast bij Business Class RTL7 Lees meer
Economie vs Aandelenkoersen (uit het lood) Lees meer
Evergrande in default Lees meer
Scherpe daling blijvend? Lees meer
Wekelijks grondstoffenoverzicht Lees meer
Terwijl Elon miljarden dumpte, steeg het Tesla aandeel? Lees meer

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.

Wachtwoord vergeten?

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een e-mailbericht met instructies hoe je je wachtwoord opnieuw kunt instellen.